Lasă un comentariu

BINECUVANTAREA COPIILOR

BINECUVANTAREA COPIILOR

Biserica Crestina Baptista crede in botezul credintei si il oficiaza ca atare. Acesta presupune convertire inainte de botez, deoarece botezul reprezinta “marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu” (1 Petru 3:21) iar Domnul Isus Hristos a poruncit ucenicilor sa mearga in toata lumea sa predice Evanghelia, iar “cine va CREDE si se va BOTEZA, va fi mantuit”. (Marcu 16:15-16, vezi si Matei 28:19)

Fiindca botezul nu este pentru nou nascuti, Biserica Baptista, impreuna cu toate bisericile evanghelice oficiaza binecuvantarea copiilor. Serviciul de Binecuvantare nu este unul ritualic, nu este un sacrament si nici macar un act de cult. Acte de cult sunt doar Cina Domnului si Botezul care ne-au fost poruncite de Domnul nostru Isus Hristos.

Binecuvantarea se bazeaza mai degraba pe cea ce a facut Domnul Isus in mod liber si cu mare bucurie atunci cand parintii au adus copii la El pentru a-Si pune mainile peste ei si a se ruga pentru ei. Domnul Isus le-a dat o lectie ucenicilor, care incercau sa ii opreasca pe parinti, spunandu-le:  Lasati copilasii sa vina la Mine, si nu-i opriti; caci Împaratia lui Dumnezeu este a unora ca ei. Adevarat va spun ca, oricine nu va primi Împaratia lui Dumnezeu ca un copilas, cu nici un chip nu va intra în ea. (Luca 18:16-17, Marcu 10:15, Matei 19:14)

Domnul Isus i-a luat pe copii in brate, Si-a pus mainile peste ei si i-a binecuvantat! (Marcu 10:16)

De aceea, in serviciul de binecuvantare vrem sa lasam pe copii sa vina la Domnul si mai mult, sa ii aducem noi inaintea Lui pentru a fi binecuvantati de EL.

Stim cu certitudine ca nu biserica da binecuvantarea, ci o cere de la Domnul si doar Dumnezeu este cel care poate binecuvanta.

Desigur, in timp ce noi, ca oameni dorim multe binecuvantari peste copiii nostri (ca sanatate, viata lunga, fericire si altele), adevarata binecuvantare este atunci cand un om Il are pe Dumnezeu in viata lui. Toate celelalte sunt oricum trecatoare.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: